A hétvégén hazájában, a Mexikói Nagydíjon versenyez majd a Force Indiá-s Sergio Perez, de a rutinos pilóta semmi igazán kiemelkedő eredményt nem ígérhet szurkolóinak, hiszen a három élcsapat versenyzőink kívül másnak esélye sincs ilyesmire.

“A cél mindig ugyanaz számomra. A best of the rest akarok lenni, meg akarom szerezni a 7. helyet. Az mindig nagy elégtételt jelent. A 7. hely nagy eredmény, mert tudjuk, hogy mindent sikerült jól csinálni. Pillanatnyilag csak ezt célozhatom, mert a Forma-1-ben két liga van, ez a helyzet” – mondta, hozzátéve, hogy nagyon várja a 2021-es szabályváltozásokat.

“A költségvetéseken múlik minden. Nem szabad hagyni, hogy két ligára szakadjon a Forma-1, ez nagyon rossz a sportág szempontjából, remélhetőleg bevezetik a kiadási plafont és kiéleződhet a verseny.”

“Mindannyian versenyben akarunk lenni. A középmezőnyben jó a csapat, és az első két csapat között is, de ez nem elég. Azt szeretném, ha mindenki versenyben lenne. Úgy akarok ide érkezni, hogy a dobogóért küzdhessek, ott lehessek a top5-ben. Ez nagyon dobna a motivációmon, és sok más versenyzőén is.”

A 28 éves Perez idén ötödik évét tölti a Force Indiánál, nemrég pedig bejelentették, hogy a következő idényre is marad a silverstone-i alakulatnál.