A Forma-1-es Amerikai Nagydíj után a versenybírók vizsgálat alá vonták a 8. helyen beérő Esteban Ocont, mert a gyanú szerint a francia Force Indiájában a rendszer átlépte a 100 kg/órás üzemanyag-átfolyási limitet. Ha bebizonyosodik, hogy így volt, Ocont minden bizonnyal diszkvalifikálhatják majd.

Mostanra kiderült, hogy ugyanez fenyegeti a 9. leintett haasos Kevin Magnussent is, nála is üzemanyagot érintő szabálytalanságról lehet szó, de egy kicsit másképp: a dán a műszaki főellenőr Jo Buaer jelentése szerint a rajttól a leintésig többet benzint fogyasztott a maximálisan megengedett 105 kg-nál.

A Haas Magnussen kizárása nélkül is pocsék hazai hétvégét zárt, hiszen hiába indult a 8. helyről Romain Grosjean, már az első köben balesetbe keveredett, kiesett, majd az indienség háromhelyes rajtbüntetést kapott Mexikóra, az újabb büntetőpontjával pedig mindössze két egységnyire áll már csak az egyfutamos eltiltától – ugyanekkor a fő rivális Renault Nico Hülkenberg és Carlos Sainz 6-7. helyével 20 pontra növelte előnyét a konstruktőri bajnokságban a 4. helyen.