A 8. helyen végzett Esteban Ocon a 2018-as F1-es Amerikai Nagydíjon, ám nem biztos, hogy sokáig örülhet a francia. A versenybíróság ugyanis beidézte a pilótát és csapatát, miután a jelek szerint megszegték a szabálykönyv 5.1.4 cikkelyét.

A szabálykönyv ezen része szerint az üzemanyag-átfolyás nem haladhatja meg a 100 kg/órát, ám a gyanú szerint Ocon Force Indiája vétett a szabály ellen a futam első körében. Utoljára ezzel a szabállyal kapcsolatban 2014-ben történt intézkedés, amikor bevezették. Ekkor az Ausztrál Nagydíjon Daniel Ricciardót zárták ki a második helyről.

Ha Ocon megtarthatja eredményét, a Force India 10 pontra megközelíti a konstruktőri pontverseny hatodik helyén álló McLarent.

F1: Vizsgálják a Force Indiát, rajtbüntetés Grosjeannak 1

Romain Grosjeant is beidézte a versenybíróság, miután az első körben kipenderítette Charles Leclerc Sauberjét a pályáról. Sem a francia, sem a monacói nem fejezte be végül a futamot.

A stewardok úgy látták, hogy a haasos francia azért igyekezett elkerülni az ütközést, így csak egy büntetpontot osztottak ki neki. (Talán azért is nem többet, mert Grosjean már eleve 9-nél járt, így automatikus eltiltást is kaphatott volna a Mexikói Nagydíjra.) Ha eltiltás nem is lett a dologból, az egy pont mellé Mexikóvárosba magával visz egy háromhelyes rajtbüntetést is.

A williamses Lance Stroll és a renault-s Carlos Sainz is megkapta a maga pontjait: előbbi az első körben Fernando Alonsóval történt ütközésért kapott kettőt, utóbbi pályaelhagyásos előnyszerzésért egyet. A kanadai jelenleg hét, a spanyol három pontnál jár a 12-ből.