Bár minden idők egyik legdominánsabb GP2-es bajnoka volt Stoffel Vandoorne, ezért hatalmas ígéretként mutatkozott be a Forma-1-ben 2017-ben, a McLaren neveltje két év alatt sem igazán talált magára, a csalódást keltő teljesítmény miatt így a wokingi csapat 2018 végén elengedi a belgát.

A 26 éves versenyzőt nem sokkal a mclarenes bejelentés után hírbe hozták a Forma-E-vel, mostanra pedig hivatalossá is vált a dolog, Vandoorne az elektromos formaautó-széria decemberben kezdődő ötödik szezonjában a HWA-csapat versenyzője lesz Gary Paffett mellett. Holnap Valenciában már meg is kezdi a tesztelést.

“Megtiszteltetés, hogy a HWA leigazolt a Forma-E-programjába. Nagyszerű csapat, hosszú és eredményes motorsportmúlttal. Minden egyes csapattag, akivel eddig találkoztam, szenvedélyesen szereti a versenyzést. Emellett nagyszerű lesz egy olyan tapasztalt versenyző mellett dolgozni, mint Gary Paffett, biztos vagyok benne, hogy mindkettőnknek hasznára válik majd, hogy csapattársak leszünk” – mondta Vandoorne.

A belga – már ha jól teljesít, és megőrzi az ülését – jól igazolt, hiszen a HWA az idei, átmeneti szezon után a széria következő, 2019-20-as idényében már a Mercedes gyári csapata lesz.

A mclarenes pilóta mellett idén egy másik, még nagyobb “friss” F1-es név is feltűnik majd a Forma-E-ben, a Williamstől 2017 végén visszavonult Felipe Massa a Venturi-csapat versenyzőjeként mutatkozik majd be a sorozatban.