Újabb nyolc pontot szerzett a Force India a 2018-as F1-es Japán Nagydíjon Sergio Perez hetedik és Esteban Ocon kilencedik helyének köszönhetően. A Belga Nagydíj előtt lenullázott csapat azóta 43 pontot gyűjtött össze, és jelenleg a hetedik helyen állnak a konstruktőri bajnokságban.

Perez volt a nagycsapatok pilótái mögött a leggyorsabb ember, érthetően elégedett is volt az eredménnyel. „A tegnapi gyatra időmérőt követően számos pozíciót javítottunk, úgy érzem, kihoztuk a versenyből a maximumot. Keményen kellett nyomnunk ma, és be kellett mutatni néhány jó előzést, fantasztikus verseny volt” – mondta a mexikói pilóta.

Csapattársa, Esteban Ocon nem volt elégedett. A francia érzése szerint jobban is teljesíthetett volna, ha nem kap rajtbüntetést az időmérőt követően. „A végeredményünket befolyásolta a tegnapi büntetés. Jó tempót mutattunk egész hétvégén, mi voltunk a negyedik leggyorsabb csapat, de ha nem rajtolhatunk jobb helyről, ezt nehéz megmutatni. Közel voltam hozzá, hogy elkapjam Grosjeant az utolsó körökben, de nem volt lehetőségem megpróbálni” – mondta a futamot követően.

A rózsaszín csapat új tulajdonosai örülhetnek, hiszen a McLaren mindössze 15 ponttal szerzett többet náluk egész évben, így ha Perez és Ocon továbbra is ilyen ütemben gyűjti a pontokat, akkor akár két futam múlva megelőzhetik a ponttáblázatban a hatodik helyen álló wokingi istállót.

A tulajdonosváltás miatti nullázás nélkül egyébként simán a negyedik lenne a konstruktőrök között az alakulat, így azonban a Renault áll ott 92 ponttal, mindössze nyolc egységgel megelőzve a Haas-Ferrarit. Itt is komoly csata várható, az utóbbi futamokon ugyanis az amerikai istálló rendre gyorsabbnak tűnik, ám mindig közbejön valami, ami a Renault-nak kedvez.