A 2018-as Forma-1-es idény első felében a Ferrari egészen versenyképes volt, a címvédő Lewis Hamilton és Sebastian Vettel küzdelme szorosan, kiegyenlítetten alakult, a német egy ponton még vezetett is. A német négyszeres bajnok aztán hazai futamán kiesett, Hamilton ott, majd a Magyar Nagydíjon is győzött, és bár Vettel a nyári szünet utáni első versenyen, Belgiumban még nyerni tudott (az angol ott második lett), azóta nincs igazán képben, miközben a mercedeses rivális az összes versenyen diadalmaskodott.

A mai Japán Nagydíjon Vettel a rosszul sikerült időmérő miatt csak a 8. helyről rajtolt, a felzárkózását a Max Verstappennel való ütközés tette tönkre, és végül csak a 6. lett Szuzukában. Az immár 67 pontos előnnyel vezető, az Amerikai Nagydíjon a végső győzelemre is esélyes Hamilton is csodálkozik, hogy a német hogy “eltűnt” őszre.

“Az idény közepéig nagyon erősek voltak. Aztán jött Monza, még ott is, aztán Szingapúr, és onnan kezdett leereszteni a dolog. Semmiképp nem számítottam arra, hogy így ellaposodnak a dolgok. Azóta nem jöttek tőlük olyan erős eredmények, mint előtte” – mondta a Motorsport.com kérdésére a futam után.

“Igazán nem tudom, miért lehet, meg nem is foglalkoztam ezzel igazán, Sebastian tudná ezt megmondani. Mi csak arra koncentráltunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, a saját lehetőségeinkből hozzuk ki a maximumot” – tette hozzá.