Lwei Hamilton a Japán Nagydíj megnyerésével pályafutása 71. futamgyőzelmét aratta, ez az idei kilencedik sikere a bajnoki éllovasnak. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat David Coulthard készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Imádtam a versenyt! Nagyon boldog vagyok, az egész hétvégén erős volt a csapat, nagyszerű az eredmény a Mercedes számára is, megmutattuk a csapat igazi erejét. Ez a pálya a legjobb a világon, nem tudom, miért nem építenek ilyen pályákat. Minden másodpercet élveztem. Nem tudtam úgy óvni a gumijaim, ahogy szerettem volna.”

„Megkérdeztem menet közben a csapatom, hogy minden rendben van-e a motorral. Ezek a srácok, akik itt vannak a pályán és otthon a gyárban, keményen dolgoznak ennek a bestiának a felépítésén. Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy ilyen helyzetben lehetek. Hosszú ideje versenyzek, de olyan, mintha ez lenne az egyik első győzelmem.”

„Egyszerre csak egy lépésre koncentrálok. Minden hétvége pozitívan zárul, de nem lehet tudni, a következő hétvégén hogyan teljesít az ember. Azt hiszem, idén erősebb lett a csapat, Austin fekszik számunkra, úgyhogy alig várom, hogy elengedjem ott ezt a fenevadat.”

Valtteri Bottas (2.)

„Alapvetően minden jó volt a verseny során, végrehajtottuk, amit terveztünk. A tempó jó volt, de a második etap vége felé szemcsésedni kezdett a bal hátsó gumi, ami megnehezítette a dolgomat. A dolgom az volt, hogy másodikként érjek célba.”

„Nem volt igazán gondom, próbáltuk óvni a motort, annyira jó volt a tempónk. Nem volt gond.”

Max Verstappen (3.)

„Nem igazán volt esélyünk, behoztam a sérült autót. Jó munkát végeztünk, stratégiai téren megnehezítette a dolgunkat a szuperlágy gumi, de amint feltettük a lágyakat, minden nagyon jól működött. A végén a padlósérüléssel együtt is jó volt a tempónk, ennek nagyon örülök.”

„Kicsit későn fékeztem a sikánban, mindent megtettem, hogy hamar visszatérjek a pályára. Úgy érzem, ezt biztonságosan hajtottam végre, nem csináltam semmi őrültséget. Kimi a külső ívet választotta, de megvárhatta volna, míg visszajövök a pályára. Egy kicsit összeértünk, szerintem őrültség az az öt másodperces büntetés. Végül is túléltük. A bokszkiállás előtt összeértem Sebastiannal egy olyan kanyarban, ahol lehetetlen előzni. Hagytam neki helyet is, de belecsúszott a kocsimba. Kár érte, de örülök, hogy a dobogón állhatok.”