A Forma-1-es Japán Nagydíj pénteki második edzésén Max Verstappen a 4. helyen zárt a két Mercedes és a ferraris Sebastian Vettel mögött, de a nap végén kimondottan negatívan beszélt, miután a rádión ralikrosszautóhoz hasonlította az RB14-est.

“Ez volt az egyik legrosszabb péntekem az autó érzését tekintve, semmi tapadásom nem volt, pedig itt magabiztosnak kell lenni a kanyarok támadásához. Ma egyetlenegy körön sem éreztem jól magam az autóban. Egy árva kört sem élveztem.”

A holland ezzel együtt is gyorsabb volt csapattársánál, de ez sem vigasztalta: “Ettől még nem vagyok elégedett az autóval. Egyszerűen nem válaszol nekem.”

Verstappen laposabb állású hátsó szárnyat használt pénteken a nagyobb csúcsebesség érdekében, szerinte “talán jó kompromisszum, de eddig nem éreztem jónak”. A csapat szombatra igyekszik kivizsgálni, miért küszködött a pilóta alulkormányzottsággal.

F1: Ritka pocsék péntekje volt Verstappennek 1

Daniel Ricciardo egészen másképp értékelt:

“Szerintem én nem voltam olyan elégedetlen, mint ő. Eltérő leszorítóerővel mentünk, ő kevesebb szárnnyal, én nagyobbal próbálkoztam. Gyors körön talán nem számít olyan sokat a szárny, de hosszabb etapon én elégedettebb voltam, kiszámíthatóbb volt az autó. Ami engem illet, gyors körön még lehetne javulnom, de hosszú etapon szerintem kihoztam a maximumot az autóból.”

Az ausztrál azt mondta, ő szívesen venné, ha szombaton esne:

“Ha holnap esik, remélhetőleg sikerül kijavítanunk az évben korábban vizes pályán látott kiszámíthatatlanságot és jó lesz a tempónk.”