Az Orosz Nagydíjon a mercedeses Valtteri Bottas a pole-ból indulva vezette a versenyt, ám a csapat utasítására előre kellett engednie a ferraris Sebastian Vettel által szorongatott Lewis Hamiltont, aki így a győzelmével 43 helyett 50 pontra tudta növelni előnyét a bajnokságban a némettel szemben.

A futam után láthatóan egyik mercedeses sem volt boldog, Bottast meg is kérdezték, egy 10-es skálán mennyire volt fájdalmas az elengedés.

“Nehéz számszerűsíteni. Talán 7,7” – próbált saját rajtszámával tréfálkozni.

“De komolyan, máris megértettem a helyzetet a csapat szempontjából. Számukra mindegy, hogy én nyerek vagy Lewis, ha hozzuk az 1-2-t, a maximális pontszámot, és most, az idény végén Lewis harcban van a bajnoki címért, én nem. Szóval a csapat szempontjából minden esetben jobb Lewis győzelme.”

“Számomra nem ideális, sem sportolóként, sem emberként, ez tény, de csak egy dolog számít, és ez hajt az év végéig: ma én nyertem volna, egyenlő feltételek mellett képes lettem volna én győzni.”

A kérdésre, hogy vajon győzhet-e egyáltalán, amíg Hamilton nem biztosítja be a címet, a finn gyakorlatilag elismerte, hogy nem:

“Nos, természetesen ezt is átbeszéltük már a csapattal. Csapatként dolgozunk, én pedig kész vagyok csapatjátékosként viselkedni. Ma bevállaltam egyet a csapatért, és holnap is megtenném. Ez van, persze várom a jövő évet, az új kezdetet.”

Bottas hozzátette, hogy a gyenge szingapúri forma után a nem túl örömteli 2. hely ellenére is lát pozitívumot a szocsi hétvégében:

“Ahogy mondtam, tudom, hogy ezen a hétvégén én nyertem volna. Tudom, mit tudok, ezen a hétvégén én győztem. A kupát nem én kaptam, de ez nem számít. Ez van, továbbléphetünk.”