Lewis Hamilton győzelmével ért véget a 2018-as Forma-1-es Orosz Nagydíj, ám a látottak és hallottak alapján ő sem örül igazán győzelmének. A brit ugyanis a Mercedes csapatutasítása miatt került márkatársa, Valtteri Bottas elé a futam felénél. A finn végül a második helyen ért célba, miután a pole-pozícióból kezdhette a futamot.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy érezte, szükséges volt a csapatutasítás. „Mindnyájan versenyzők vagyunk a szívünk mélyén, és versengést akarunk látni. Ám itt vagyunk páran, néhány józan eszű fickó, akik reggel összeültek megbeszélni a dolgokat. Minden másképp alakult a versenyen, mint a megbeszéltek, ez történt” – mondta az osztrák szakember.

„Örülnünk kellene az első két helynek, de érezzük, hogy Valtteri ellen dolgoztunk. Szép győzelmet arathatott volna, de mi közbeléptünk. Ez lehangoló a pilóta és a csapat számára is, de ez a cudar valóság, amikor növelhetjük az előnyünket hét ponttal a bajnokságban” – tette hozzá Wolff.

A csapatfőnök kiemelte Bottas hozzáállását, melynek köszönhetően Hamilton 50 pontos előnyre tett szert Sebastian Vettellel szemben a bajnokságban. Ezzel az előnnyel Hamiltonnak a hátralévő futamokon elegendő másodikként beérnie Vettel mögött, és még akkor is ő év végén a világbajnok.

„Valtteri hihetetlen jó csapatjátékos. Lewis nagyon messze volt, és rászóltunk, hogy engedje el a 13-as kanyarban. Azonnal megtette. Ez az, amit az ember szeretne a csapatában látni, hogy ugyanúgy lehessen a pilótákra számítani, mint ahogy ők ránk számítanak. Így még rosszabb érzés, de a győzelem az győzelem, első és második hely, 50 pontos előnyünk van, és ez jó” – zárta mondanivalóját a Mercedes csapatfőnöke.