Hamilton idei nyolcadik győzelmét aratta, és 50 pontra növelte előnyét a bajnokságban Vettellel szemben. A futam részletes összefoglalója itt olvasható. A dobogós pilótákkal Paul di Resta készített interjút.

Lewis Hamilton (1.)

„Nehéz nap volt a mai. Valtteri fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, és úriemberként viselkedett, amikor elengedett. Nagyszerű hétvége volt ez a csapatnak, kivételes munkát végeztek, hogy ekkora előnyünk legyen a Ferrarival szemben, és az első két helyen érhettünk célba. Átérzem, milyen nehéz lehet most Valtterinek, nagyszerű munkát végzett és megérdemelte volna a győzelmet, azonban csapatként mindkét bajnoki címet igyekszünk megszerezni. Ma igazi csapatmunkát láthattunk, Valtteri nem érzi igazán jól magát, de tudom, hogy jól fog teljesíteni a következő futamokon.”

„Amikor Vettellel csatáztam, számomra úgy tűnt, hogy belülre húzódott, majd még egyszer mozdult, majdnem felkenve engem a falra. Azt gondolom, kétszer védekezett, de valószínűleg a versenybírák nem látták. Szerencsére el tudtam kerülni a falat, bevettem a kanyart. Kérdéses volt, hogy ki fékez előbb a következő kanyarban, és én jobban akartam a pozíciót. Egyébként ott sem kellett volna lennünk, nem igazán értem, hogy jutottunk oda. Végül is örülünk, hogy itt lehettünk Oroszországban, az időjárás fantasztikus volt, a szurkolók hihetetlenek voltak. Remélem, hogy az itteni és az otthoni csapat egyaránt büszke arra, amit felépített, és az elért eredményekre.”

Valtteri Bottas (2.)

„Bonyolult nap volt a mai, csapatként jó eredményeket értünk el, megszerezve a maximális pontszámot. Számomra eléggé nehéz verseny volt. Mindig végigvesszük az összes lehetséges forgatókönyvet, Lewis harcban áll a bajnoki címért, mi pedig a konstruktőriért. Mindig van egy tervünk, de mindig nehéz előre megjósolni, mi fog történni. Ez van.”

Sebastian Vettel (3.)

„Nagyon jól dolgozott össze a két Mercedes, a rajtnál nem tudtam sehova sem menni, nem volt szélárnyékom. A kiállásoknál sikerült őket meglepnünk egy jó kivezető körrel, sikerült Lewist átugranunk, de ekkor Valtteri visszavett a tempóból és szenvedtem az utolsó szektorban. Lewis közel jött a kettes kanyarban, de sikerült kivédekeznem. Ezután nem láttam pontosan, hol van a balkanyarban. Láttam, hogy valahol kívül lehet, és hagynom kellett némi helyet, hogy fair csata legyen, még akkor is, ha nem akartam. Ekkor elment mellettem. Többé-kevésbé ugyanolyan volt mindenki tempója, mi jobban kezeltük a gumikat, de nem voltunk jobbak a sebesség terén. Mindent megpróbáltam, hogy nyomás alá helyezzem Valtterit, de nem tudtam elég közel kerülni.”

„Ahogy mondtam, amint Valtteri mögé értem, ő azonnal visszavett a sebességéből és így nagyjából másfél másodpercet veszítettem. Kissé ráestem, amit nem bántam, mert bíztam abban, hogy használhatom a DRS-t. Ám volt egy kisebb elfékezésem, így nehéz volt az utolsó két kanyar. Lewis közel volt a vadiúj gumijaival, az enyémek csak egy körrel voltak öregebbek, de nem voltak újak. Jó verseny volt, ma közelebb voltunk hozzájuk, de nem ezt az eredményt szerettük volna.”