Nem alakult jól a Toro Rosso hétvégéje a 2018-as F1-es Orosz Nagydíjon. Miután mindkét autó a mezőny végéről kezdhette a futamot motorbüntetések miatt, minkét autó ki is esett a verseny elején. Pierre Gasly és Brendon Hartley kocsiján is a fékekkel volt gond, mindkét pilóta megforgott, mielőtt visszatértek volna a bokszba.

Gasly azonban a néhány versennyel töltött körében is olyat élt meg, amit nem szeretnének a pilóták. „Azt hiszem, Daniel [Ricciardo] elhagyott egy karbondarabot, ami egyenesen a sisakpleximnek ütközött. Nagyon-nagyon félelmetes volt” – mondta a Red Bull jövő évi pilótája.

„Azt hittem, át fog rajta menni, bele egyenesen a szemembe, de végül csak nekiütközött a plexinek és leesett az ölembe. A négyes kanyarban ki is kellett dobnom a kocsiból” – folytatta élménybeszámolóját a francia.

„Nagyjából fél másodpercem volt arra, hogy észrevegyem. Talán egy szárnydarab lehetett Daniel autójáról. Pont nekem jött, egyenesen a jobb szemem felé tartva. Amikor megláttam, azt gondoltam, hogy átjön a plexin. Azonban ez nagyon erős, a törmelék eltalálta, és leesett” – mesélte Gasly.

A pilóta elárulta, hogy nem tudta a glória elhárítani a törmeléket. „Alatta jött át. Eléggé félelmetes volt. Erősnek tűnik a plexi, de talán tovább kellene fejleszteni, olyan erősre, amennyire csak lehet.”

Gasly szerint a lassabb tempónak is köszönhető, hogy sérülés nélkül megúszta a kalandot. „A sebesség is hatással lehetett a becsapódásra. Épp akkor gyorsítottam ki a kettes kanyarból, ezért nem volt túl gyors. Talán így nem volt így akkora a becsapódás, mint 300 km/h-nál lett volna” – intett óvatosságra a Toro Rossó-s.