A Mercedesen kívül a top10 végében küzdő Force Indiánál is helycsere zajlott a pilóták között az Orosz Nagydíjon.

A csapat az elnyújtott első etapja miatt akkor még veszélyesnek látszó renault-s Nico Hülkenberg ellen kívánt dolgozni, ám ehhez meg kellett volna előzni a közvetlenül előttük haladó haasos Kevin Magnussent. Miután ez hosszú ideig nem sikerült Esteban Oconnak, Sergio Perez kért és kapott lehetőséget, a franciát a mexikói elengedésére szólították, ugyanakkor Perez felé jelezték, hogy ő sem kísérletezhet az örökkévalóságig, és miután nem bírt a dánnal, vissza is adta a 9. helyet csapattársának.

Hülkenberg a maga kerékcseréje után végül nem jelentett fenyegetést, Ocon a 9., Perez a 10. helyen ért be, a renault-s német pedig csak a 11. lett.

Ocon ezzel együtt arról beszélt a futam után, hogy felül kellene vizsgálni a csapatutasítások gyakorlatát.

“A kilencedik hely tulajdonképpen a harmadik hely számunkra, de így sem a legjobb” – utalt arra, hogy a három nagycsapat mögött mindenki más egy külön, második ligában vív.

“Úgy gondolom, hogy meglett volna a tempónk egy jobb eredményhez is, legalább a Haas előtt zárhattunk volna. Kár, hogy nem sikerült. Megpróbálkoztunk a helycserével, hátha a másikunk (Perez) elkaphatja az előttünk haladót, de valószínűleg át kell gondolnunk ezt, mert szerintem ez most nem működött.”

“Felül kell vizsgálnunk a stratégiát, bár azt hiszem, egyikünknek sem lett volna könnyű (elkapni Magnussent). Megértem a csapat álláspontját, de nem jött be a dolog, szóval nézzük meg, hogyan lehetne jobban csinálni! Amikor Sergio mögöttem volt, nem volt közel hozzám, és amikor én voltam mögötte, én sem tudtam közel kerülni. A futam onnan eldőlt.”

Perez az értékelésében kiemelte a “másodosztály” győztese, az Alfa Romeo Sauberrel a 7. helyet elérő Charles Leclerc tempóját.

“Ma csak egymást kergettünk. A csapat próbálta a legtöbbet kihozni a napból, nekem is esélyt adtak Magnussen elkapására, mert akkor azt gondoltam, hogy gyorsabb vagyok, de aztán nem sikerült. Rendben is volt, Esteban visszakapta a pozíciót, ma ennyit tehettünk. Leclerc Sauberral a semmiből érkezve nagyon elvert minket. Hihetetlen munkát végeztek! Csak az első körön láttam, aztán eltűnt. Óriási meglepetés.”