A Forma-1-es Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban a hétvégén ott van a sportág korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone is. A hónap végén 88. születésnapját ünneplő angol üzletembert megkérdezték, hogy szerinte miért teljesít alul a Ferrari idén, a biztató kezdés után miért csúsztak vissza megint a Mercedes és Lewis Hamilton mögé, amire így felelt:

“Túl olasz a csapat. Pár napja mondta épp mondtam is valakinek, hogy visszatértek a régi formájukhoz” – mondta, kérdésre megerősítve, hogy a Jean Todt, Rory Byrne, Ross Brawn és Michael Schumacher előtti korszakra gondol.

“Igen, azelőttre. De sikerült odavinni Todtot, hogy rendbe szedje a dolgokat, és akkor nem is volt annyira olasz a csapat, és Michael vezényelte az alakulatot. Minden egy kicsit más volt. Szerintem valami ilyen felállás hiányzik nekik.”

Ecclestone hozzátette, hogy a Scuderiát az is hátráltathatja, hogy a míg a Mercedes az F1-es projekt irányítását teljesen Toto Wolffra bízta, Maranellóban a cég elnöke mindig előszeretettel folyt bele a versenycsapat működésébe.

“A Ferrarinál egészen másképp állnak hozzá, mint a Mercedesnél, hát nem? A Mercedesnél ott a csapat, tisztán a versenyzés a dolguk, semmi közük az autógyártóhoz. A Ferrarinak fontos az autógyártási oldal is és próbálják a Forma-1-es teljesítményeikhez kötni az eladásokat. Szóval más az irányítás.”