Az idei F1-es Orosz Nagydíj előtt a rendezők újraaszfaltoztak néhány részt a Szocsiban található versenypályán. A munkálatok érintették a rajtrács elejét is, egészen pontosan az első két rajtkocka és a harmadik fele már az új aszfaltrétegre lett felfestve.

Sebastian Vettel harmadikként végzett az időmérőn, Valtteri Bottas és a bajnoki rivális, Lewis Hamilton mögött. A német nem örül, hogy így sikerült a pálya felújítása, tart az új aszfalt jelentette esetleges tapadásbeli előnytől. ”Nem tudom, azt hittem, a harmadik rajtkocka is azon a részen van. Ha nem, az nem jó.”

„Az újraaszfaltozásnak nagyobb területet kellett volna érintenie. Mindegy, hogy az 1-2-3., 4-5-6. vagy 8-9-10. helyeket aszfaltozzák újra, ez így rossz. Ha már új aszfaltot raknak le a rajtrácsra, az egészet csinálják újra. Ám ez van.”

A Mercedes pilótái nem tudták megmondani, előnyt jelenthet-e számukra a felújítás. Abban azonban biztosak voltak, hogy más lesz a rajtjuk. „Nem lehet megmondani, mekkora különbséget jelent ez tapadásban, már ha egyáltalán jelent” – mondta a pole-t megszerző Bottas.

„Az új rétegek valamivel jobban szoktak tapadni, de ez függ az aszfalt típusától is. Azon a részen padlógázzal szoktunk menni, úgyhogy csak holnap fog kiderülni mindez” – vélte az Orosz Nagydíj tavalyi győztese.

Bottas szavait a csapattárs Hamilton is megerősítette. „Az aszfalt más, de nem gyakoroltuk ott a rajtokat. Úgy gondolom, valamivel másabb lesz az elindulás, mint a régebbi részen, de hogy jobb lesz-e vagy rosszabb, majd kiderül” – zárta a négyszeres világbajnok mondanivalóját.