Bottas idei második pole-pozícióját szerezte, ez pályafutása hatodik ilyen jellegű sikere. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Valtteri Bottas (1.)

„Szép kör volt, a végén még tudtam egy kicsit javítani. Nem igazán tudom, mi is történt pontosan, de jó érzés, nagy figyelmet igényel a pálya, még kicsit remegek!”

„Ez még csak az első lépés volt a hétvégén. Óriási a távolság a rajttól az első kanyarig, fontos lesz megtartani a pozíciómat.”

Lewis Hamilton (2.)

„Először is gratulálok Valtterinek, egész hétvégén jól vezet, jobb munkát végzett ma! Nagyszerű a pálya, fantasztikus az időjárás és a közönség is remek. Az időmérő intenzív volt, mint mindig. Az utolsó két körömben nem volt semmi extra, de nem sikerülhet mindig jól. Azonban még harcban vagyunk a győzelemért, a csapat hihetetlen munkát végzett, nagyon örülök a mercedeses első sornak.”

„Teljesen a csapatra támaszkodunk, a srácok a gyárban és a pálya mellett is keményen dolgoznak. Motiváló látni, hogy érkeznek az új fejlesztések, az autó változását az év folyamán, hihetetlen. Ahogy már mondtam, hatalmas köszönet mindenkinek itt Oroszországban.”

Sebastian Vettel (3.)

„Eddig még nem volt meg a tempónk, meglátjuk, mi lesz holnap. Fontos volt, hogy olyan közel kerüljünk hozzájuk, amennyire csak lehet. Igaznak bizonyult, hogy gyorsak, de holnap hosszú verseny lesz, és láttuk, hogy a gumik fontos szerepet játszanak. Ami a mai napot illeti, a különbség lehetett volna kisebb is, de akkor sem jelentettünk volna veszélyt rájuk nézve. Az utolsó szektorban volt egy apróbb hibám, de tudtam, hogy fél másodpercet kellene javítanom. Megpróbáltam, de nem jött össze, azonban így is boldog vagyok, az autó jól viselkedett.”

„Épp az imént beszéltem Valtterivel, és emlékeztettem, mi történt tavaly az első féktávon. Remélem, idén épp fordítva lesz! Főként a rajton múlik minden, az elinduláson. Onnantól gondolkozhatunk, mit tehetünk az első kanyarig. Mint említettem, hosszú verseny lesz, amíg van esélyünk, küzdeni fogunk.”