A Renault Forma-1-es csapata hangsúlyozottan sokkal kisebb keretből kíván sikereket elérni, mint gyári riválisai, többek között ezért is okozott meglepetést, hogy a nyári szünet alatt bejelentették a Red Bull-os Daniel Ricciardo leigazolását, hiszen a pletykák szerint az ausztrál igazi sztárfizetésért, évi 20 millió dollárért írhatott alá velük.

A Renault F1-es tanácsadójaként dolgozó F1-legenda, Alain Prost a brit Guardiannek nyilatkozva összeg nélkül ugyan, de megerősítette a nagy fizetést, ugyanakkor meg is védte a döntést:

“Daniel drágább volt, mint más jelöltek. De ha ez kellett a csapat fejlődéséhez, meg is léptük. A pénz nem probléma, csak indokoltan költsük el. Két csúcsversenyzőnk lesz (Ricciardóval és Nico Hülkenberggel), a jelenlegi F1 egyik legjobb párosa. És Renault-pilóták, nem a Red Bull vagy a Mercedes emberei” – utalt arra, hogy az év végén távozó Carlos Sainzot az energiaital-gyártótól kapták kölcsön, míg az amúgy vonzó tehetség, Esteban Ocon a Mercedes programjának tagja.

“Ez mutatja kifelé és befelé is, hogy a legjobbat akarjuk, a legjobb döntéseket hozzuk a megfelelő időben. De csakis akkor költünk, ha tudjuk, hogy megéri. A Mercedes és a Ferrari valószínűleg másképp áll ehhez” – mondta a négyszeres világbajnok.

F1: Ricciardo minden pénzt megért a Renault-nak 1

Prost azt is elmondta, hogy nagyon jól érzi magát mostani szerepében a Renault-nál, nem is cserélne a – betegsége előtt – Mercedesnél nagyon hasonló feladatkörben dolgozó Niki Laudával:

“A Mercedes a csúcson van, szerintem ott nem lennék elég motivált. Az élre visszakapaszkodni viszont nagyon nehéz, és ez nagyon izgalmas számomra. Amint látom, hogy szükség van rám, azonnal rendelkezésre állok.”