A Force India a Magyar Nagydíj előtt került csődeljárás alá, ám a nyári szünet alatt a divatmágnás milliárdos, Lawrence Stroll által vezetett befektetői csoport felvásárolta és megmentette a csapatot.

Logikusnak tűnt, hogy Stroll hamarosan át is ülteti fiát, Lance-et a Williamstől a sokkal versenyképesebb Racing Point Force Indiához, ám ez azóta sem történt meg. Egyelőre marad a bizonytalanság.

“Amolyan mozgó célpont ez” – mondta a Williams csapatvezetője, Claire Williams a brit Sky Sportsnak. “Folynak a tárgyalások, várjuk, hogy kiderüljön, hol is köt ki Lance. De inkább attól függ a dolog, hogy mi lesz a Force Indiánál. Mi addig futamról futamra állunk a dolgokhoz. Egyelőre Lance és Szergej (Szirotkin) vezet nálunk, és szerintem így lesz ez a következő futamon (az Orosz Nagydíjon) is.”

Williams elismerte, hogy Stroll ügye megzavarta a csapatot, egyelőre mind az ideiglenes pótlás – ez a könnyebb kérdés, hiszen ott van a tartalékos Robert Kubica –, mind a 2019-es felállás a levegőben lóg.

“A Force Indiánál történtek és a Stroll-helyzet belezavart a pilótaértékelésbe. De így is haladunk azért. De döntést nem fogunk hozni egyelőre, köztudott, hogy a Williamsnél szeretjük az idény végére hagyni ezt.”

Stroll potenciális Force Indiá-s “áldozata”, Esteban Ocon Szingapúrban azt mondta, tudomása szerint kitöltheti majd a szezont a csapatnál:

“Amennyire tudom, egészen az idény végéig a Force Indiánál leszek” – állította.

És hogy utána mi lesz, miután a Mercedes-kötődés miatt egyetlen komoly csapat sem akarta szerződtetni?

“Nyilván nem valami rózsás a helyzet. Nehéz dolog, hogy nem tudom, mi lesz velem, és bizonytalanságban kell várnom. Egy dolgot tehetek csak: a pályán bizonyítom, mire vagyok képes.”