Miután a Williamsnél versenyző Lance Stroll milliárdos édesapja, Lawrence Stroll és befektetőtársai megvásárolták a nyári szünet előtt csődbe ment Force Indiát, azonnal felmerült, hogy a kanadai pilóta még idén átül a jóval versenyképesebb rózsaszín autóba.

Stroll bevallottan Esteban Ocont túrná ki, míg az ő pótlását illetően arról szóltak a hírek, hogy két orosz, Nyikita Mazepin és Artyem Markelov is bejelentkezett az ülésért, így a tartalékosként igazolt Robert Kubica hoppon maradhat.

A Williams technikai főnöke és résztulajdonosa, Paddy Lowe a hétvégén Monzában egyértelmű nyilatkozatot adott ezt illetően:

“Nincs semmi tennivalónk (ha Stroll távozik), hiszen Robert Kubica a tartalékosunk. Most csak annyit tehetünk, hogy figyeljük az események alakulását, bár egyáltalán nem biztos, hogy alakul-e bármi. Egyelőre Szergejjel és Lance-szel dolgozunk, erre koncentrálunk.”

A Williams az Olasz Nagydíjon egyébként meglepően jól szerepelt, az időmérőn is erősek voltak, Stroll a futamon is meg tudta őrizni a rajtpozícióját, a 10. lett, míg csapattársa, Szergej Szirotkin épp csak kimaradt a top10-ből, a 11. helyen zárt, ráadásul Romain Grosjean kizárása után mindketten a pontszerző helyekre kerültek.

A monzai forma alapján az sem lenne meglepő, ha Stroll papa a Williamsnél tartaná fiát, hogy ott fejezze be az idényt, a Force Indiánál pedig megtartanák a pontokat megbízhatóan hozó Ocont Sergio Perez mellett, hogy a lehető legerősebben fejezze be a szezont a silverstone-i csapat.