A Ferrari kedden jelentette be, hogy Kimi Räikkönen az év végén távozik a csapattól, helyére 2019-ben saját neveltjük, a 19 éves Charles Leclerc kerül.

A hírről a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen Sebastian Vettelt is megkérdezték az újságírók, a német “egyértelműen” az eddigi legjobb csapattársának bélyegezte a távozó finnt.

“Van, amit ki lehet fejezni számokkal, eredményekkel, de szerintem nem ez a lényeg. A legfontosabb az, hogy csapattársakként meglegyen a kölcsönös tisztelet és az, hogy mennyi ködösítés megy. Kimivel az utóbbinak kezdettől fogva nyoma sem volt, és szerintem így is marad ez a végéig” – magyarázta.

“Természetesen nagyszerű lehetőség ez Charles-nak, de szomorú belegondolni, hogy Kimi már nem lesz itt, mert szerintem nagyon jól megvoltunk annak ellenére is, hogy nagyon különbözünk, megvolt a kölcsönös tisztelet.”

Vettel Leclerc kapcsán megjegyezte, hogy pozitív látni, hogy működik a Ferrari utánpótlásprogramja, ám kérdésre elárulta, hogy még nem beszélt a monacói ifjonccal a bejelentés óta:

“Nincs meg a telefonszáma. És felteszem, hogy elég elfoglalt is volt a napokban. Ha összefutunk, biztosan megtalálom majd vele a hangot. És különben is, eléggé úgy néz ki, hogy bőven lesz alkalmunk telefonszámot cserélni.”