A hét legnagyobb Forma-1-es híre egyértelműen az volt, hogy Kimi Räikkönen nyolc közös szezon után távozik majd a Ferraritól az év végén (a helyét Charles Leclerc kapja), de a hamarosan 39 éves finn még nem int búcsút a sportágnak, ehelyett 2019-20-ban az Alfa Romeo Saubernél versenyez tovább.

A keddi bejelentés után egyértelmű volt, hogy a 2007-es világbajnok lesz a Szingapúri Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatójának sztárja, a Jégember pedig ki is tett magáért, amikor az átigazolásról kérdezték.

“Nem a te döntésed volt a Ferraritól való távozás, az viszont igen, hogy visszatérsz a Sauberhez. Elmondanád, miért?” – szólt a kérdés.

“Miért ne?” – mondta fapofával Räikkönen. “Megvannak az indokaim, nekem ez elég. Nem igazán érdekel, hogy mások mit gondolnak, nekem elég, hogy én elégedett legyek a döntésemmel.”

“Szóval továbbra is megvan benned a versenyzési szenvedély, lobog még a tűz?” – jött a következő kérdés.

“Nem, valójában egyáltalán nem. Igazából csak azért szerződtem, hogy szórakozzak veletek egy kicsit, nem azért hogy jól érezzem magam, ez van” – mondta a finn az újságíró kollégák nagy derültségére, de ezt már maga sem bírta ki mosolygás nélkül.

Räikkönen elárulta, hogy a csapat az Olasz Nagydíj hétvégéjén tudatta vele, hogy elküldik majd. Ezek alapján értelmet nyert, hogy Monzában miért nem volt túl előzékeny csapattársával szemben és adta magát a kérdés, hogy ezek után vajon segíti-e majd Sebastian Vettelt a Lewis Hamilton elleni bajnoki küzdelemben.

“Nyilván én csak az egyik autót tudom vezetni” – felelte.