Ahogyan arra számítani lehetett, a Ferrari tiszteletben tartotta a néhai elnök Sergio Marchionne akaratát, így jövőre Charles Leclerc lesz Seabastian Vettel csapattársa. Kimi Räikkönen sem vonul vissza, két évig a Saubernél vezet majd.

Ez a pletykaszinten többször felmerült, mégis kissé váratlan fejlemény sokakat meglepett, és nincs is mindenkinek jó véleménye róla. Az egykori versenyző, a brit F1-közvetítések veterán szakkommentátora, Martin Brundle szerint például Räikkönen más tehetséges fiatalok elől veszi majd el a helyet 41 évesen.

“A Leclerc-húzásnak van értelme” – így Brundle. “Felpörgeti Vettelt, felpörgeti a csapatot. Leclerc húszéves, a Ferrari fel tudja készíteni a jövőre, és mindenre, amire szüksége van.”

“Kimi nagyszerű és népszerű versenyző, de bizonyos értelemben bárcsak inkább félreállt volna. Rengeteg további nagyszerű tehetség van még ülés nélkül jelenleg.”

“Esteban Ocon jó példa erre. Aztán ott van Stoffel Vandoorne, és George Russell is egyre inkább képben van. Kimiben csodálom, hogy még mindig ekkora kedvvel versenyez, de remélem, hogy ezzel a húzással most nem ment túl messzire.”