A szombati, időmérős 1-2. után vasárnap délután már nem lehettek túl boldogak a Ferrari-szurkolók, hiszen a elrongyolódott gumikon is hősiesen küzdő Kimi Räikkönen csak a 2. lett Lewis Hamilton mögött, míg a bajnoki címért küzdő Sebastian Vettel már az első körben a mezőny végére esett vissza, miután összeért a mercedeses angollal és megpördült.

The title rivals collide 💥 . #ItalianGP #F1 #Formula1 #Monza #LewisHamilton #Vettel #Ferrari #Mercedes

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Szept 2., 2018, időpont: 8:23 (PDT időzóna szerint)

Vettel az Olasz Nagydíjon végül az 5. helyig küzdötte fel magát a pályán, amely Max Verstappen 5 másodperces időbüntetésének köszönhetően a 4. hellyé vált a végeredményben.

A Hamiltonnal szemben 30 pontos hátrányba került német így nyilatkozott a verseny után:

“Nem hagyott elég helyet, nem tudtam mit csinálni, összeértünk, és sajnos én megpördültem” – mondta a Hamilton-incidensről, amelyet a stewardok egyszerű versenybalesetnek ítéltek.

“A biztonsági autó jól jött, közel tudtam maradni a többiekhez. Után jó volt a tempóm, tekintetbe véve, hogy az autó egyik fele szanaszét tört. Sok pontot veszítettem ma, de azért nem a világ vége. Nyilván nincs jó kedvünk, főleg a szurkolóknak, sajnos nem tudtuk hozni nekik az eredményt” – tette hozzá.