Fernando Alonso a múlt kedden jelentette be, hogy a 2018-as szezon végén elhagyja a Forma-1-et. Az F1-ben 2001-ben bemutatkozott spanyol az idény végére 311 nagydíjig jut, és mivel nem valószínű, hogy a McLarennel addig csodát tesz, minden bizonnyal két világbajnoki címmel, 32 futamgyőzelemmel, 65 egyéb dobogós helyezéssel és 22 pole-lal búcsúzik majd.

A Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapján egykori mclarenes csapattársát, a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont is megkérdezték Alonsóról, az angol így reagált a kiszállás hírére:

“Azt mondanám, hogy kár, hogy nem ért el a képességeihez illően sok eredményt. De a sport érdekes jószág, nem elég, hogy az ember nagyszerű versenyző, azon is múlik, hogyan mozdul, hogyan játssza a játékot. Mint a sakkban, nem mindegy, hogyan pozicionáljuk magunkat, ezek is hozzátartoznak a képhez.”

“De így is ő volt az egyik legjobb Forma-1-es versenyző, és egyértelműen a legjobb, aki ellen versenyezhettem. A legjobbakat kívánom neki a jövőre!” – mondta, majd kalapot emelt a 17 idény előtt is.

“17 idény nagyon sok, minden tiszteletem ezért, mert nem könnyű! Ha megnézzük azokat a pilótákat, akik hasonlóan messzire jutottak, mint például Jenson (Button), hát, tényleg hosszú idő. Vagy Kobe Bryant! Az emberek talán nem is értik, mekkora elkötelezettséget, milyen sok időt és energiát kíván ilyen sokáig a sportban maradni. De én nyilván tudom értékelni, hiszen én magam is benne vagyok.”