A Belga Nagydíj nagy kérdése, hogy a nemrégiben csődeljárás alá került, majd befektetők által felvásárolt Force India rajthoz tud-e állni Spában, bizonyos jogi akadályok ugyanis elgáncsolhatják a csapatot.

Noha a bizonytalanság nagy, a csapat versenyzője, Sergio Perez egyelőre nem aggódik, szerinte ugyanolyan hétvége várható, mint bármikor máskor.

“Ez a csapat egy kicsit hozzá van szokva a bonyolult szituációkhoz” – mondta Perez. “Nehéz helyzetből állunk fel, a csapat mindig készen áll.”

“Nagyszerű csapattagjaink vannak, a központban is mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik. Mindenki nagyon motivált, ezért mindenkinek köszönettel tartozom.”

“Arra számítok, hogy minden ugyanúgy megy majd, mint máskor.”

F1: Nem lesz semmi gáz a Force Indiával Spában 1

A közelmúltban indult nagy F1-es pilótakeringő egyik nagy vesztese a hírek szerint Perez csapattársa, Esteban Ocon lehet, állítólag hamarosan Lance Stroll kapja meg az ülését, a francia azonban szintén nyugodt.

“Azért vagyok most itt, hogy a Force Indiával versenyezzek” – így Ocon. “Nem aggódom a jövőm miatt. A menedzsmentem és a Mercedes az elmúlt években mindig jól választott, biztos vagyok benne, hogy ezúttal is így lesz. Nem tudom, hogy a McLarenhez kerülök-e, nem tudom, hogy eligazolok-e ettől a csapattól. Jelenleg minden csak pletyka. Meglátjuk.”

Stroll szintén óvatosan fogalmazott, amikor a Force Indiáról kérdezték: “Pillanatnyilag a Williamsnél vagyok, és nem tudom, mit hoz a jövő, majd meglátjuk, mit dönt édesapám az ügyemben.”

F1: Nem lesz semmi gáz a Force Indiával Spában 2