A csapat versenyzője, Sergio Perez által indított csődeljárásnak köszönhetően a Force India megmenekült a pénzügyi összeomlástól, a silverstone-i alakulatot a nyári szünetben megvásárolta az eddig a Williams támogatójaként ismert divatmágnás Lawrence Stroll vezette befektetői kör.

Hiába azonban a mentőöv, a Force India sorsa továbbra is bizonytalan, az legalábbis a levegőben lóg, hogy részt vehetnek-e a hétvégi Belga Nagydíjon, ugyanis a csapat jogi státusza kicsit zavaros.

A csődeljárást bonyolító FRP eredetileg szerette volna “lábon” eladni a csapatot, ám az előző tulajdonosok – Vjay Mallya és Subrata Roy – hitelezői, 13 indiai bank közül nem sikerült mindegyiktől beleegyezést kapni ehhez a kitűzött határidőig, így Strollék végül csak az alakulat vagyontárgyait vették meg, az F1-es indulási jogot nem, azaz a mostani Force India jogilag már egy teljesen más szervezet, a részvételi jog pedig továbbra is a Force India Limitedé, még ha felszerelésük, autójuk, semmi másuk nincs is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelenleg is mérlegeli a jogi helyzetet, de várhatóan még ma meghozzák a döntést arról, pályára léphet-e a Force India Spában vagy sem.