A Red Bull a papírformát borítva nagyszerű győzelmet aratott Max Verstappennel az idei Osztrák Nagydíjon, a belgiumi születésű holland pilóta pedig ezen a hétvégén Spában szeretné ismételni a sikert.

“Mindig különleges Spában versenyezni. Alig egy órányira születtem, szóval ez gyakorlatilag a hazai versenyem. A narancs tömegekből, a holland lakókocsikkal teli kempingekből jól látszik, hogy tömegével érkeznek a versenyre a holland szurkolók, amitől még inkább hazai futamnak érzem ezt” – kezdte Verstappen, aki a 100 km-re fekvő Hasseltben jött világra.

“Az ausztriai győzelem csodálatos volt, hiszen a Red Bull hazai futamán nyertem, ráadásul ott is nagyon sok holland néző volt. Hasonló lenne Spában győzni, narancs zászlók mindenütt. Remélem, hogy idén örömöt okozok majd nekik!”

Verstappen első, 2015-ös Belga Nagydíján a 8. lett a Toro Rossóval, 2016-ban, immár a Red Bull-lal viszont kimaradt a top10-ből, míg tavaly műszaki hiba miatt már az elején búcsúzott a futamon.

“A spái pálya egy erdőben fekszik, így más ott vezetni, mint a többi pályán. Az Eau Rouge (kanyar) természetesen nagyon különleges, de az én kedvencem a Pouhon, a gyors balosokat nagyon élvezem. És ha már Spában van az ember, mindenképp meg kell kóstolni a gofrit és a sült krumplit, hagyományos kaják és nagyon finomak!” – magyarázta.