Az Olasz Nagydíjnak otthont adó Monza 2016-ban hosszas alkudozás után kapott újabb Forma-1-es szerződést Bernie Ecclestone-tól, de az angol kisembernél viszonylag kedvezményesnek számító rendezési díj is túl nagy teher lehet.

Az Olasz Autóklub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani így nyilatkozottt a jövő heti verseny kapcsán a Gazzetta dello Sportnak:

“Egy évvel ezelőtt a nyári szünetre Vettel ment a bajnoki éllovasként, idén ő az üldöző. Azt kívánom, hogy pont az ellenkezője történjen annak, mint tavaly, amikor Monzától elhúzott a Mercedes!”

A Ferrari tavalyi és idei versenyképes formája sem elég azonban ahhoz, hogy telt ház legyen az Olasz Nagydíjon, a csökkenő bevételek mellett pedig nem lesz fenntartható a futam:

“Komoly veszteséggel zártuk a tavalyi évet és a 2018-as költségvetés is így alakul majd. Világos, hogy ez hosszabb távon nem fenntartható. Az autóklubi megteszi, amit tud, de nem minden áron. Carey mindig azt mondta nekem, hogy Monza nélkül elképzelhetetlen az F1, négy év múlva pedig már a pálya centenáriumát ünnepeljük. Egyetértünk, hogy (Monza kell az F1-be), de szembe kell néznünk a tényekkel.”