Rettentő hosszú ideje lógott a levegőben, hogy mi lesz az Olasz Nagydíj sorsa: egyszer úgy nézett ki, Monzának annyi, a következő pillanatban úgy, hogy megvan a szerződés. Aztán bejelentkezett Imola is, hogy bármikor szívesen rendezne Olasz Nagydíjat, Ecclestone-nal is megállapodott a pálya, az olasz szövetség viszont mindvégig Monzát preferálta.

És végül pénteken megvolt végre a bejelentés, amely három évre véget vetett a találgatásoknak. “Sajnos hivatalos formában itt és most nem tudunk semmit aláírni, de az ügyvédek már elintézték a formaságokat, minden kis részletben megállapodtunk” – jelentette be Ecclestone monzai sajtótájékoztatóján.

“Semmi gond azzal, hogy itt versenyzünk. A szerződés három évre szól, de remélem, még újabb száz évig itt leszünk. A végleges szerződést Londonban írjuk alá, de most már mindenki örülhet.”

Ecclestone válaszolt arra a kérdésre is, hogy miért három évre szól a szerződés. “Olyan megállapodást kellett kötnünk, amely mindenki számára kedvező. A világ gyorsan változik, ki tudja, mi fog történni.”