Hétfőn késő este a Red Bull bejelentette, hogy 2019-re a Toro Rossó-s Pierre Gaslyt léptetik elő a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyére.

A 22 éves francia a ricciardós bejelentés után ugyan minden bizonnyal számított erre a fejleményre, de így is alig bírt magával, amikor megkapta a hírt:

“Amikor Helmut (Marko, Red Bull-motorsportfőnök) felhívott, alsónadrágban voltam. Amikor vége lett a hívásnak, körbe-körbe rohangáltam a házban, kiabáltam a haverjaimnak, aztán mindenki belevetette magát a medencébe” – mesélte Gasly.

Az ifjonc idén a Toro Rossónál már a Honda erőforrásaival versenyez – sőt tavaly a japán Super Formulában is náluk vezetett –, bízik benne, hogy ez jövőre hasznára válik neki és a Red Bullnak is:

“Egyértelműen előny, hogy a Hondával dolgoztam az elmúlt két évben. Már akkor elkezdtük építeni a kapcsolatot, amikor a Super Formulába kerültem, és amikor a Toro Rossóhoz mentem, jó volt, hogy a Honda velük is összeállt ugyanakkor. Jövőre a Red Bull is a Hondával dolgozik majd, velem együtt érkeznek, tisztára mintha követném őket!”