Az amerikai ESPN úgy tudja, a McLarennél megvan az első számú jelölt az idény végén kiszálló Fernando Alonso helyére, a wokingi csapat a jelenleg a Renault-nál versenyző, de Daniel Ricciardo 2019-es érkezése miatt ülés nélkül maradó Carlos Sainzot szemelte ki.

Bár a Ricciardo-bejelentés után fennállt a lehetősége, hogy a Red Bull visszahívja a spanyol pilótát Max Verstappen mellé, az ESPN úgy értesült, az energiaital-gyártó a Toro Rossó-s Pierre Gaslyt választja inkább, ezért Sainz már alá is írta a két évre szóló szerződését a McLarennel, amit csütörtökön jelenthetnek majd be.

Hogy ki lesz Sainz csapattársa, egyelőre nyitott: Stoffel Vandoorne ugyan nem teljesített valami jól eddig a második évében sem, azonban megtartása legalább valami folyamatosságot nyújtana, másrészt viszont ha a McLaren neveltje, Lando Norris megnyeri idén a Forma-2-es bajnoki címet, mindenképp ülést kell keríteni neki. Akár ő is lehet Sainz partnere, de az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenleg ifjonchiánnyal küszködő Red Bull-lal kötnek alkut, az angol megy a Toro Rossóhoz tapasztalatot gyűjteni egy évre, cserébe a technikai főnök James Key pedig előbb érkezhet meg Wokingba.