Lawrence Stroll, a williamses Lance Stroll édesapja áll annak a konzorciumnak az élén, mely a csődtől mentette meg a Force India F1-es alakulatát. Emiatt nagy valószínűséggel jövő évtől Lance fogja hajtani az egyik rózsaszín autót.

Így, hogy a Stroll-család pénze, és a Martini, mint szponzor az idény végén elhagyja a Williams csapatát, nagy bajba kerülhet az istálló az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint. “Ez lehet az utolsó szög a koporsóba” – mondta a csapattal 21 éve vb-győztes kanadai. “El fognak veszni a tv-közvetítésből befolyó pénzek is, mert a tabella alján szerepelnek. Még a fizetős pilóták sem ott akarják majd a pénzüket elkölteni.”

F1: A világbajnok ismét megmondóember lett 1

“A Force India jobb szervezet, mint a Williams. Csak azért nem fejlesztik már az idei autójukat, mert nem engedhetik meg maguknak. Lawrence mindig naggyá tette a márkákat, ez az egyik erőssége. Ezt nem tudta megtenni a Williamsnél, mert nem ő volt a tulajdonos, de a Force Indiánál nagyobb befolyása lesz, segíteni fog nekik” – jósolta Villeneuve.

A világbajnok máris cselekvésre buzdítja Strollékat, szerinte ahogy csak lehet, a fiúnak az egyik rózsaszín autóban a helye. “Lance-nek a Force Indiánál kellene befejeznie a szezont. Nem szabad várnia, a hónap végén Belgiumban már neki kell bent ülnie. Az autó jobb, és így előnyből kezdhetné a következő évet, valamint javíthatna a vezetési stílusán a Force India mérnökeinek segítségével” – zárta Villeneuve mondanivalóját.