Hamilton idei ötödik, pályafutása 67. győzelmével 24 pontra növelte Vettel előtt összetettbeli előnyét. A verseny részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Milyen gyönyörű ez a nap, nagyszerű a közönség! Hihetetlen teljesítményt nyújtott a csapat. Úgy érkeztünk ide, hogy tudtuk, a Ferrari lesz a leggyorsabb csapat egész hétvégén, de ilyen erős eredménnyel távozni innen – ez igazi ajándék. Megérdemeljük a nyári szünetet.”

„Nagyon izzadtam! Igen meleg volt, és fizikailag megterhelő, de diktálni tudtam a tempót. Az végén, itt fáradtam el, amikor a csapatommal ünnepeltem. Hatalmas köszönet mindenkinek a gyárban.”

„Nem az a strandon fekvő típus vagyok, aktív lesz a nyári szünetem, edzek, és készülök a szezon második felére. Boldogít a tudat, hogy erősek voltunk az utóbbi pár versenyen. És ahogy elmondtam, nagyon hálás vagyok a a csapatnak a folyamatos erőfeszítésért, mind megérdemlik a szünetet, és remélem, utána ugyanígy folytatják. Erősen térünk majd vissza a szezon második felére.”

Sebastian Vettel (2.)

„Nem tudom, mi történt a bokszkiállásnál, valami beragadhatott. Kemény verseny volt, nem voltunk helyzetben, pedig a versenytempónk alapján Lewisszal meccselhettünk volna. Meglepően jól rajtoltam a keményebb gumikon, jó volt, harmadik helyen voltam. Jól haladtunk, de nehéz volt kitalálni, mikor kellene kereket cserélni. Aztán volt egy kisebb gondunk a kiállásnál, így Valtteri mögé tértem vissza. Ekkor mögötte maradtam és vártam, mert a gumijai még frissek voltak, és mindent az utolsó tíz körre időzítettem. Ez bejött, a gumijai egyre rosszabbak lettek, tudtam, hogy milyen sokáig bírják a sárga oldalfalú gumik, hiszen az első etapban nekem is olyan volt. Magabiztos voltam, hogy meg tudom előzni, végül második helyen értem be. Nem ezt szerettük volna ezen a hétvégén, de ma ez volt a maximum.”

„Meglepett az ütközés, már elöl voltam, próbáltam fedezni a belső ívet, hogy ne vetődjön be. Ekkor kaptam egy ütést hátulról, nem is tudtam, mi folyik ott. Belenéztem a tükörbe, láttam, hogy ott van Valtteri Kimivel. Szerencsére az autó nem sérült meg, és folytatni tudtuk a versenyt.

Kimi Räikkönen (3.)

„Ez volt a legtöbb, amit a mai naptól várhattunk, de messze van a tökéletestől. A rajton javítani kell. Bottast elkaptuk az első kiállás után, de nem tudtunk megelőzni, úgyhogy az egyetlen opció még egy kerékcsere volt. Végül egy helyet előrejöttünk, de ez még nem az igazi, jó tempónk volt, de mit tehetünk, néha van ilyen. Ezt behúztuk, megyünk tovább.”