Az időjárás mintha összeesküdött volna a Mercedesszel az elmúlt egy hétben: Hockenheimben Sebastian Vettel az esőben vezető helyről csúszott ki, a Magyar Nagydíj időmérőjén pedig a bőséges csapadék játszott Lewis Hamiltonék kezére, hiszen a száraz időben, a forró aszfalton addig csak küszködtek, míg az esőben már a Ferrari volt versenyképtelenebb.

Kimi Räikkönen a 3., Sebastian Vettel csak a 4. rajthelyet szerezte meg a mercisek mögött a Hungaroringen, ám a ferraris német nem volt elkenődve:

“Nem hiányzott sok most sem, de nem voltunk elég gyorsak. Nehéz volt a vizes pályán, nehéz volt mindent kihozni az autóból. A köreim rendben voltak, csak nem voltam elég gyors.”

“De úgy gondolom, hogy szárazon nagyjából mi irányítottunk. Ma délután nem volt száraz a pálya, így nem lett meg a pole, de meglátjuk, mi lesz holnap, hosszú a futam, megnézzük, mire jutunk. Vizes körülmények között nem vagyunk olyan magabiztosak, mint szárazon, ma pedig bármi lehetett a nehéz körülmények között.”

A pillanatnyi állás szerint a vasárnap délutáni Magyar Nagydíj nagy eséllyel száraz és meleg körülmények között zajlik majd.

A világbajnokságban a holnap a pole-ból rajtoló, ötszörös hungaroringi győztes Hamilton 17 ponttal vezet Vettel előtt.