Hamilton ezzel hatodik pole-pozícióját szerezte a Hungaroringen, idén ötödször, pályafutása során pedig 77. alkalommal állhat majd az első rajtkockába. Az időmérő részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Paul di Resta készítette.

Lewis Hamilton (1.)

„Nagyszerű, hogy az első két helyen végzett a csapat. Erre nem is számítottunk, a Ferrari volt egész hétvégén a leggyorsabb, mi pedig igyekeztünk a lehető legközelebb lenni hozzájuk. Ám ekkor az égi csatornák megnyíltak.”

„Nagyon trükkösek voltak a körülmények. Az időmérő kezdetén a kör eleje még száraz volt, de aztán egyre vizesebb lett. Nehéz volt úgy megérkezni a kanyarokba, hogy nem tudjuk, mekkora a tapadás, nagy kihívás volt. Amikor feltettük az extrém esőgumikat, csak egy tiszta sávot kerestem, és lábujjhegyen vettem a kanyarokat, mintha balettoznék… nem balettozok, de érted, mire gondolok. Érezni az autó mozgását, érzelmileg is egy kisebb hullámvasút volt a kanyarokban. Remek helyről indulhatunk, csapatként mindent beleadunk majd, hogy a piros autókat magunk mögött tartsuk.”

Valtteri Bottas (2.)

„Az első helyen átszelve a célvonalat kissé kegyetlen érzés ez. Lewis persze jobb körön volt mögöttem. Az új gumikkal csak egy lehetőségem volt, ő pedig jobb időt futott, később is jött, és a pálya folyamatosan száradt. Csapatszempontból az 1-2. jó, rosszabb is lehetett volna. Szabadon harcolhatunk, már előre várom.”

Kimi Räikkönen (3.)

„Nem ideális a helyzet, de a legfontosabb, és ez egy jó dolog, hogy az autó jól vezethető volt és élvezetesek voltak a körülmények. Kicsit balszerencsés voltam, én cseréltem utoljára kereket, így nem volt tapadásunk. Bekerültünk a Haas mögé, ott pedig a vízfüggöny miatt lehetetlen volt javítani. Volt egy kis esélyünk a pole-pozícióra, de nem sikerült. Holnap azonban új nap jön, és igyekezni fogunk.”