A Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délutáni, második szabadedzésén a ferraris Sebastian Vettel lett a leggyorsabb, a német hajszállal előzte meg a Red Bull-os Max Verstappent, miközben a Mercedes pilótái nem futottak versenyképes időt.

A múlt vasárnap Hockenheimben egy elég biztosnak látszó hazai győzelmet eldobó Vettel reméli, hogy ezen a hétvégén jó eredményekkel tudja feledtetni a Német Nagydíjat:

“Valószínűleg jó, hogy rögtön újabb futam jön, mert így másra gondol az ember, a következő feladatra kell koncentrálni. Remélem, hogy sikerül kiköszörülni a csorbát, és most egy jó futammal feledtethetjük (Hockenheimet)” – mondta az edzések után.

“Az időmérő és a vasárnapi rajt nagyon fontos lesz, ugyanis itt nagyon nehéz előzni. Kulcsfontosságú lesz, hogy ki lesz az élen az első pár kanyar után, de ahhoz, hogy odaérjünk, még sok munka vár ránk” – szögezte le, hozzátéve, hogy azért már pénteken se volt rossz az autó.

“Délután egész elégedett voltam, elégedettebb, mint délelőtt, és úgy gondolom, egy körön elég jó az autó. Még lehet rajta javítani, de ez a jobb péntekek közé tartozott. Az utóbbi időben elég ingadozók voltak a pénteki napok, de a mai jól sikerült.”

F1: Vettel vigaszt keres a Hungaroringen 1

Persze ha még győz is a Ferrari vasárnap, a hétvégén visszafogott lesz az öröm, hiszen a Scuderia szerdán elhunyt volt elnökét, Sergio Marchionnét.

“Úgy gondolom, hogy a legjobb most az, hogy visszatérünk a versenyzéshez, ebben mindenki tudja a dolgát. Természetesen nem könnyű most, de ma jól ment a munka, és minél több a munka, annál könnyebb az itteni feladatra összpontosítani” – mondta a hangulatról.