Bár a száraz, meleg időben tartott szabadedzések alapján Lewis Hamilton esélytelennek látszott a hungaroringi pole-ra, a kvalifikációra megérkező eső és lehűlés miatt a Ferrari versenyképtelenebbé vált, míg a Mercedes magára talált, a címvédő pedig egy nagy körrel megszerezte rajtelsőséget.

A időmérő utáni “leülős” sajtótájékoztatón majd kicsattant az önbizalomtól az angol, a szerénységet nem erőltette.

“Lewis, gratulálok a pole-hoz! Fél másodperccel gyorsabb voltál Sebastiannál, miközben a te autód a gyengébb. Ez azt bizonyítja, hogy te vagy a jobb versenyző? A második kérdésem, hogy mennyire vagy jó esőtáncban, hiszen holnap is szükséged lehet rá…” – kérdezte a brit The Sun újságírója, amire így felelt a mercedeses:

“A második kérdésre: szerintem elég jó az esőtáncom, de úgy gondolom, hogy nem lesz szükségünk esőre holnap. Ami az első kérdést illeti, én tudom a választ, de döntsék el maguk és a nagyközönség! Én igyekszem mindig a legjobb lenni, amikor a pályára lépek, és a véleményektől függetlenül az eredmények magukért beszélnek.”

“Ilyen nehéz körülmények között, ilyen nyomás alatt, ahogy egyre csak teljesítek, remélhetőleg a szépen lassan azoknak a nézőknek is megváltozik a véleménye, akik eddig másképp gondolták. Ki tudja? Nem tudom, miért, de a követőim hetente 100 ezerrel többen vannak, szóval valamit biztosan jól csinálok!”