A Forma-1-ben évek óta zajlik az ötletelés arról, hogyan lehetne feldobni, felfrissíteni a versenyhétvégéket. Leginkább a szabadedzések megkurtítása valamint a vasárnapi egy helyett két, egy-egy szombati és vasárnapi futam merül fel, a Red Bull-os Daniel Ricciardo is ezen a vonalon gondolkodik, mégpedig a szélsőséget képviselve:

“Nekem az tetszene legjobban, ha nem lennének szabadedzések, csak a szombatból és a vasárnapból állna a hétvége. Kvalifikáljunk szombat délelőtt, legyen egy futam szombat délután, és egy másik vasárnap. Kevesebb értelmetlen körözgetés, több érdemi meló” – magyarázta.

“Persze vigyázni kell, nem ezt az F1-et szokták meg az emberek, két futam más. De én imádok versenyezni, az edzéseket viszont nem igazán szeretem. Szóval ha több futamunk lenne és kevesebb edzés, az részemről rendben van.”

A Forma-1 tulajdonosa, az amerikai Liberty Media azon dolgozik, hogy középtávon nagyjából 25-re emeljék az idény fordulóinak számát, ugyanakkor létezik épp ellenkező felvetés is, miszerint a korábbi 15-18 futamhoz kellene visszatérni. Ricciardo csak bizonyos feltételekkel támogatná az utóbbit:

“Attól függ, hogy a szabad hétvégéken pihennénk vagy marketingfeladataink lennének. Ha szponzori megjelenésekre menne az idő, akkor inkább legyen 23 futam, de ha pihenőnapok, akkor inkább szeretnék csak 16 fordulót.”