A Német Nagydíjnak otthont adó Hockenheim F1-es szerződése idén kifutott, és mivel a szervezőknek nem sikerült megegyezniük a Liberty Mediával a sokkal kedvezőbb és olcsóbb új szerződésről, a versenynaptár németországi verseny nélkül maradhat.

Legalábbis a hétvégéig így festett, ám miután világossá vált, hogy Miami 2019-ben még biztosan nem száll be, Németország felértékelődött, és a helyiek is kapcsoltak, hogy kár lenne lemondani az F1-es futamról.

A német Sport Bild tudósítása szerint az ADAC és AVD autóklubok tárgyalásokba kezdtek a Libertyvel Hockenheim megmentéséről.

“Meggyőződésem, hogy az ADAC és az AVD képében komoly tárgyalófelek dolgoznak a futam életben tartásán” – mondta a lapnak a Mercedes egykori motorsportfőnöke, Norbert Haug, rámutatva, hogy a Liberty részéről is hiba lenne veszni hagyni Németországot.

“A Libertynél arról beszéltek, hogy az újak mellett tradicionális versenyeket is akarnak. Ne maradjon ez csak a szavak szintjén! Úgy gondolom, hogy Miami nagyszerű helyszín, de ha közben odaveszik Hockenheim, Monza, Silverstone, akkor a Forma-1-nek annyi.”