A Red Bull a Brit Nagydíjon nagyjából a senki földjén játssza a harmadik erő szerepét, a Mercedeshez és a Ferrarihoz nincs sok közük, de a középmezőny csapatai nem jelentenek fenyegetést rájuk nézve.

A silverstone-i időmérőn Max Verstappen és Daniel Ricciardo jelentős lemaradással hozta az 5-6. helyet, a még csapattársától is fél másodpercet kapó ausztrál pilóta dolgát a rakoncátlankodó DRS is nehezítette a Q3-ban.

“A Q3 elején a 4. és 6. kanyar között elszállt a DRS. Az utolsó körömre megoldották, de az első, a legjobb körömön nem volt. De ez van. Bosszantó egy kicsit. Nem tudom, mi volt, de elég rosszkor történt. Tudjuk, hogy hiányzik a tempónk, az egyeneseken eleve sokat veszítünk, szóval amikor láttam, hogy hiába kapcsolom a DRS-t, nem működik, annál idegesítőbb dolog nem volt.”

Verstappen nem sok jót vár a futamtól:

“Több mint egy másodpercet veszítünk az egyeneseken, ez a pálya egyre kevésbé fekszik nekünk, kár érte. De az autó nagyon jónak tűnt az időmérőn, főleg a Q3-ban, amikor állítottunk egy kicsit az első szárnyon. Az autó erős, ezt tudjuk. Ami a holnapot illeti, még ennél is melegebb lehet egy kicsit, de így is küszködni fogunk az előttünk lévőkhöz képest. Időt ajándékozunk nekik az egyenesen, így nekünk még jobban meg kell terhelnünk a gumikat a melegben, ami nem ideális – de majd meglátjuk!”