A múlt vasárnapi, fordulatos Osztrák Nagydíj hajrájában a Red Bull-os Max Verstappen vezetett, a hollandot a Ferrari két pilótája, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel üldözte.

Miután néhány körrel a leintés előtt a bajnoki éllovas Lewis Hamilton kiesett, Vettelnek lehetősége nyílt, hogy sok-sok pontot hozzon az angolon, sokan arra számítottak, hogy a befutó előtt a csapat megcseréli a versenyzőit, hogy a német hárommal több pontot szerezhessen, ám ez nem történt meg.

Emlékezetes, hogy a Ferrari 2002-ben és 2003-ban is így tett az osztrák pályán, Rubens Barrichellónak mindkét évben félre kellett állnia Michael Schumacher kedvéért, a botrányos eljárás miatt ki is fütyülték a német szupersztárt.

A hétvégén a versenyhelyszínen tartózkodó Bernie Ecclestone utólag méltatta a Ferrarit, amiért ma már nem így intézik az ügyeiket:

“Mindenki példát vehet a Ferrari sportszerűségéről. Könnyedén előreküldhették volna Vettelt a befutó előtt, de nem tették meg. Ezzel nem csak a sportszerűséget, hanem még Kimi morálját is megőrizték” – magyarázta az F1 korábbi ura a német Sport Bildnek.

A 87 éves angol amúgy is nagyon örül, hogy idén végre valódi bajnoki esélyes az olasz csapat:

“A Ferrari végre megtette az előrelépést, amire olyan rég vártam már. Sebastian igazán megérdemelné a címet. Remélhetőleg a végén nem fog hiányozni az a három pont, amiről most lemondott a Ferrari!”