A Haas legjobb időmérős eredményét beállítva a hatodik helyen végzett Romain Grosjean a 2018-as F1-es Osztrák Nagydíj időmérőjén. A Ferrari-motoros autó nagyon versenyképes a rövid, szinte csak egyenesből álló spielbergi pályán, ezt mutatja az, hogy sikerült a két Red Bull közé ékelnie magát a franciának.

„Nagyon jó időmérő volt. Remek beállítással álltunk elő, a hétvége során folyamatosan felépítve a tempónkat” – nyilatkozta elégedetten Grosjean. „Nagyon örülök, hogy csak egy garnitúra abroncsot elhasználva jutottunk tovább a Q2-ből, így volt lehetőségünk játszadozni a Q3-ban.”

„Jól ment az autó, tökéletes az egyensúlya. Azt reméltem, negyedikek is lehetünk, de az az igazság, hogy a többiek gyorsabbak. Nagyon büszke vagyok, hogy a két Red Bull között vagyok. Reméljük, szerzünk néhány pontot a futamon” – mondta az idén eddig pont nélkül álló francia.

F1: Ismét villantott a Haas, büszke a csapat 1

Csapattársa, Kevin Magnussen is jól szerepelt. A mostanában rendszeres Q3-as résztvevővé előlépő dán a nyolcadik helyre kvalifikált a Red Bull Ringen. „A csapat nagyon szép munkát végzett, igen jó a kocsi. Romain remek kört futott, és egész nap gyorsak voltunk. A hatodik és nyolcadik hely elég jó rajtpozíció holnapra, meglátjuk, hogy alakul a vasárnap, a versenytempónk megfelelő volt a második szabadedzésen” – mondta Magnussen.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is örül az eredmények láttán. „Köszönöm a pilótáknak és a csapatnak a fantasztikus munkát. Büszkék lehetnek a ma elért eredményekre. Már a holnapi versenyre koncentrálunk” – mondta az olasz szakember.

Frissítés: Sebastian Vettel büntetése miatt Grosjean az ötödik helyről rajtolhat a vasárnapi futamon.