Nem szerepeltek jól a Red Bull Ringen az energiaitalos istálló pilótái: bő fél másodperccel Valtteri Bottas mögött lemaradva, az ötödik és hetedik helyre kvalifikált Max Verstappen és Daniel Ricciardo.

Az ausztrált, akit még Romain Grosjean is megelőzött a Haas-Ferrarival, eléggé felhúzta csapattársa, miután nem segített neki. Ricciardo ugyanis arra számított, hogy Verstappen majd szélárnyékot ad neki a gyors körén, de ez nem történt meg. „Nem vagyok lenyűgözve. Nem vagyok boldog, tisztán is játszhattunk volna” – mondta az általában mosolygós ausztrál.

A rádióforgalmazásból kiderült, hogy Verstappent mérnöke megkérte, hogy előzze meg Ricciardót, de ő ezt visszautasította.

F1: Ricciardo kiakadt Verstappen miatt 1

A holland nem érti, miért bosszús csapattársa. „Mindig megegyezünk a hétvége előtt, ki megy elöl” – mondta. „A Paul Ricardon én voltam elől, az azelőtti futamon ő. Megbeszéltük, hogy most ő fog elöl menni. Ez így működik, nagyon egyszerű. Minden próbálkozásnál én mentem elöl Franciaországban, itt is ugyanez a helyzet.”

„A lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Természetesen az ember le akarja győzni a másikat, és szeretné kihasználni az előnyöket. Azonban ha azt mondják, hogy neked kell elöl menned az időmérőn, akkor ezt kell tenni” – mondta Verstappen.

A csapatfőnök, Christian Horner sem hagyta szó nélkül az esetet. „Egyszerű szabályt alkalmazunk már hét éve, mely szerint hétvégéről hétvégére cseréljük, hogy ki hagyja el először a bokszutcát. Csak így lehet tiszta körülményeket biztosítani” – mondta.