A Forma-1-es Német Nagydíj sorsa immár egy évtizede szenvedéstörténet. A Schumacher-korszak után az addigi két németországi fordulóból egy lett, a Nürburgring és Hockeneim évi rotációra állt át, ám az előbbi helyszín pénzügyi okokból már 2015-ben és 2017-ben sem tudta megtartani a versenyt, most pedig az utóbbi is kidőlni látszik, miután hiába kért új, sokkal kedvezőbb feltételeket az idén lejáró szerződés megújításához.

A német Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a 2019-es versenynaptárban nem számolnak Németországgal, a felszabaduló helyet a második USA-beli nagydíj, a Miamiba tervezett utcai futam veheti át.

A hockenheimi pálya főnöke, Georg Seiler a Sport Bilnek megerősítette, hogy jövőre (megint) nem lesz Német Nagydíj:

“Nem lep meg minket a dolog, de ettől még nagyon sajnáljuk. Tárgyaltunk a Liberty Mediával, de újra és újra világossá tettük, hogy csakis akkor szeretnénk folytatni, ha minimalizálhatjuk a pénzügyi kockázatokat. Nem sikerült életképes modellt találnunk, legalábbis a jövő évre nem” – mondta, hozzátéve, hogy 2020-ra azért még megpróbálnak valamit tető alá hozni. “A cél továbbra is az, hogy alapjaiban változtassuk meg az üzleti modellt. Meglátjuk, mennyire tudjuk összhangba hozni az elképzeléseinket a Forma-1-éivel.”

Az idei – egyelőre utolsó – Német Nagydíjat három hét múlva, a július 20-22-i hétvégén rendezik.