A Red Bull a múlt hét elején bejelentette, hogy a 2018-as idény végén, 12 év közös munka után búcsút int a Renault-nak és jövő évtől a Honda erőforrásaival folytatja. Mivel Daniel Ricciardo szerződése is kifut az év végén, egyelőre kérdés, hogy marad-e vagy sem, a döntését az is befolyásolhatja, milyen kilátásai lehetnek a japán motorral az autóban.

“A jövő héttől a Red Bull már igyekszik majd kicsikarni belőlem valami döntést. Szeretnék még elbeszélgetni a Hondával, hogy jobban átlássam az új motorra való átállást. Igyekszem összerakni a kirakóst, de mindenképp bizakodó vagyok” – mondta az ausztrál, amikor a Paul Ricard-on a jövőről kérdezték.

Ricciardo maradhat a Red Bullnál, ám ha mozdulni akar, a Mercedes, a Ferrari a McLaren és talán a Renault is fogadná. Ha a Red Bull elveszíti az ausztrál, minden bizonnyal a Renault-nak kikölcsönzött Carlos Sainzot ültetik a helyére, ám a spanyol nem szívesen hagyná el jelenlegi csapatát.

“Örömömre szolgálna a Renault-nál maradni. Nagyon jól érzem magam itt. Szerintem nagy potenciál rejlik a csapatban, és bármi is legyen, büszke vagyok arra, ahogy a Renault-nál dolgoztam eddig. Én nagyon szívesen maradnék” – mondta a spanyol El Paísnak.

F1: Ricciardo még elbeszélget a Hondával 1

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul ugyanakkor elismerte, hogy a jövő évi felállásuk “nem független” a Red Bull motordöntésétől, a francia gyártó tanácsadójaként dolgozó négyszeres világbajnok, Alain Prost pedig így beszélt a helyzetről:

“Pillanatnyilag kicsit fura a pilótapiac, de mi elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőinkkel. De meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a következő pár hétben.”

A Red Bull valószínűleg már a hétvégén következő hazai versenyén, az Osztrák Nagydíjon szeretné bejelenteni jövő évi felállását, de nehezen elképzelhető, hogy Ricciardo pár napon belül döntésre jusson.