A Red Bull-os Max Verstappen a 2018-as szezon első hat fordulóján egyetlen tiszta hétvégét sem tudott összehozni, ám két héttel ezelőtt, Kanadában végre minden jól ment neki, a futamon jó versenyzéssel a 3. helyet érte el. Hogy mi változott? Verstappen mellett, a csapat kérésére – Montrealban nem volt ott senki a saját kíséretéből, se családtagok, se menedzser, se barátok.

A Red Bull főnöke, Christian Horner már a Kanadai Nagydíj után hangsúlyozta, hogy azért nem szabad ebbe túl sokat belelátni, és most a pilóta menedzsere, Raymond Vermeulen is hasonlóan nyilatkozott:

“Már a szezon előtt megvolt a terv, hogy melyik nagydíjakon leszünk ott. A csapattal közösen megegyeztünk abban is, hogy az egyik hétvégén Max csak a csapattal lesz, aztán eldöntöttük, hogy oké, legyen Kanada. Ennyi a nagy sztori. Lesz még pár futam, amikor Max egyedül lesz, de ezt már jó előre elterveztük” – magyarázta a Motorsport.comnak.

“Nagyon jó a kapcsolatunk a Red Bull-lal, mindent meg tudunk beszélni. Ez egy kísérlet volt, az első futam, amelyen Max egyedül volt, de nem kell mögötte semmilyen különleges üzenetet keresni. A fejlődéséhez is hozzátartozik, hogy nem kell már mellé valaki minden versenyen.”

“De ezen a hétvégén például itt leszek én, Jos (Verstappen, az édesapa) megy Ausztriába, ahogy én is, Silverstone-ban egyedül lesz Max, aztán Jos ott lesz Magyarországon, Spában pedig megint mindketten.”

Vermeulen szerint Verstappen formajavulása nem egyértelműen a “magányos” hétvége következménye:

“Max azt mondta, nagyon jó hétvégéje volt. Egyedül volt, de azért trénere segítette. Elment vacsorázni Helmuttal (Marko, Red Bull-motorsportfőnök), a szerelőivel, ugyanolyan hétvége volt ez, mint bármelyik. Szerintem nem volt nagy különbség. 20 évesen azért elég idős már ahhoz, hogy egyedül utazzon a versenyhétvégére, nem akkora ügy ez.”

“Nyilván új dimenziót nyert a dolog a jobb teljesítmény miatt, a sajtóban megjelent ez-az. De korábban is volt már dobogós, amikor Jos vagy én jelen voltam, szóval akkor is tudott jól teljesíteni, amikor ott voltunk.”