Míg a Renault gyári csapata és a McLaren a BP/Castrol üzem- és kenőanyagait használja, a szintén Renault-motoros Red Bull az Exxon/Mobillal dolgozik.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint a Red Bull Racingnél az állandó rájuk való panaszkodás helyett érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a fenti tény miatt is hátrányban vannak, hiszen a gyári partner termékével értelemszerűen jobban működne a motorjuk.

“Titokban reméltem, hogy (a montreali motorfejlesztéssel) a Red Bullnak meglesz a tempója a győzelemhez. Nagyon-nagyon közel voltak, de még mindig nem voltak ott. Részünkről jön még fejlesztés, és az üzemanyagból is kihozhatnának még többet.”

“Ez teljesen világos. A mi részünkről garantáljuk a teljesítményt illető egyenlőséget, értem ezalatt a hardvert és a szoftvert. Más tekintetben, például az üzemanyag esetében viszont nem, hiszen ők stratégiai és pénzügyi megfontolásból úgy döntöttek, hogy saját partnerrel dolgoznak. De elfogadtuk ezt is, és támogatjuk is azzal, hogy homologáltuk a terméküket.”