A Red Bull két héttel ezelőtt Forma-1-es tesztlehetőséget adott három motoros ásznak, köztük a MotoGP-címvédő Marc Marqueznek a Red Bull Ringen.

A spanyol motoros olyan jól vezetett, hogy a teszt után a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, valamint maga Marquez is – igaz, csak távolabbi lehetőségként – arról beszélt, hogy elképzelhető lenne számára a Forma-1-es jövő.

A kétkerekűekért rajongó Lewis Hamilton is szívesen látná Marquezt a száguldó cirkuszban:

“Hogy őszinte legyek, nem tudtam róla, hogy F1-est vezetett és érdekli ez a dolog” – mondta, amikor Marquez tesztjéről kérdezték.

“Számukra sokkal könnyebb az átállás, az tuti. Gyakorolhatnak vég nélkül. Ha én pattannék az ő motorjukra, igen valószínű, hogy gyorsan eltörném valamimet! Ha más baj nem is lenne belőle, legalábbis egy időre kimaradnék a versenyzésből” – magyarázta a négyszeres világbajnok, aki épp a fenti rizikó miatt nem tudott MotoGp-járgányra ülni, amikor a közös szponzornak köszönhetően a Jorge Lorenzo kipróbálhatta a Mercedes F1-esét 2016-ban.

“Mindenesetre izgalmasan hangzik, mindig szívesen látnánk az F1-ben egy olyan legendát, mint ő (Marquez)!” – tette hozzá.