Rendkívül hamar véget ért Romain Grosjean időmérője a 2018-as Forma-1-es Kanadai Nagydíjon. A Haas francia versenyzője épphogy elhagyta a kvalifikáció első másodpercében garázsát, amikor sűrű fehér felhő szállt fel kocsija hátuljából, így még a bokszutca végéig sem jutott el a pilóta.

Az idén még pont nélkül álló Grosjean meglepően higgadtan konstatálta a történteket. „Valami tönkrement. Talán a mormota még mindig ott bujkál valahol! Komolyra fordítva a szót, már csak nevetünk ezen az első futam óta tartó pechszérián.”

„Az első szabadedzéstől jól éreztem magam a kocsiban. Nagyon örülök az új fejlesztéseknek, Kevin is javult és egyre jobban ment az időmérőn, ez jó hír a csapat számára” – mondta Grosjean, aki szerint akár így is kinézhet egy jó eredmény számára a futamon. „Utolsó helyről rajtolni sosem tökéletes, de ezen a pályán lehet előzni, nem úgy, mint Monacóban. Mindenki, aki a hiperlágyakon indul, szenvedni fog a gumikopás miatt, főleg, ha meleg lesz.”

„Mi mással fogunk próbálkozni. Sok autót kell megelőzni, de egy jókor érkező biztonsági autóval és egy kis szerencsével elől végezhetünk” – zárta mondanivalóját a Haas francia pilótája.