Bár a Red Bull 2010-ben ejtette utánpótlásprogramjából, miután a WEC-ben Le Mans-győzelmekkel és világbajnoki címekkel bizonyított, Brendon Hartley tavaly ősszel Forma-1-es lehetőséget kapott a Toro Rossónál. A 28 éves új-zélandi az idei évre is maradt a csapatnál, ám míg csapattársa, Pierre Gasly 18 pontot gyűjtött hat forduló alatt, ő csak egyet, ráadásul több kínos hibája is volt.

Néhány hete már téma Hartley lecserélése, a napokban arról lehetett hallani, hogy a Red Bull a McLaren neveltjét, a Forma-2-ben szépen teljesítő Lando Norrist csábítgatta a helyére, ám a wokingi csapat nem engedte el az angolt.

Hartley Montrealban természetesen nem kerülhette el az erre vonatkozó kérdéseket. Így reagált:

“Zsinórban a második versenyhétvége ez, amikor pletykákra kéne reagálnom, de nem igazán izgat ez. Én tudom, hogy mi van a szerződésemben és hiszek a Toro Rossónál a háttérben, az autó fejlesztésén végzett munkámban. Monacóban az időmérőm nem alakult jól, de egész hétvégén erősnek éreztem magam, ugyanígy futok neki ennek a hétvégének is.”

“Tudom, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy jól teljesítsek a Forma-1-ben. A pontjaim nem ezt mutatják, de tudom, hogy mire vagyok képes. Hülyeségnek tartom, hogy szóbeszédekre reagáljak, ugyanis tényleg csak pletykákról van szó.”